REGULATED PRESS RELEASE

from RECTICEL (EBR:RECT)

Recticel net-zero doelstellingen goedgekeurd door Science Based Targets initiative (SBTi)

PERSBERICHT                                 image

Occasionele informatie                Brussel, 11 april 2024  – 9:00 CET

   

Recticel net-zero doelstellingen goedgekeurd door

Science Based Targets initiative (SBTi)

 

Recticel heeft de ambitie om de strijd tegen klimaatverandering te versnellen met slimme oplossingen voor een koolstofvrije economie en een betere levenskwaliteit. De Groep kondigt met trots aan dat haar wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen door het Science Based Targets initiatief (SBTi) gevalideerd werden.

Het SBTi stelt organisaties in staat om ambitieuze emissiereductiedoelen te stellen die in overeenstemming zijn met de meest recente klimaatwetenschap. Het doel van het initiatief is om de inspanningen van bedrijven over de hele wereld te versnellen om de uitstoot vóór 2030 te halveren en vóór 2050 net-zero te bereiken.

Het SBTi traject voor Recticel begon in oktober 2022, toen het bedrijf zijn betrokkenheid bij het initiatief formaliseerde en begon met het opstellen van een uitgebreid emissiereductieplan. De doelstellingen werden in juli 2023 ingediend en op 14 februari 2024 goedgekeurd.

image
Jan Vergote (CEO Recticel Groep): "Door te werken aan haar wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen verkleint Recticel haar koolstofvoetafdruk, verhoogt ze de energie-efficiëntie en toont ze haar leiderschap in de overgang naar een koolstofarme economie. De Groep werkt ook actief samen met partners in de waardeketen om de krachten te bundelen en vooruitgang te boeken. Recticel moedigt haar leveranciers aan om zich aan te sluiten bij de klimaatwetenschap door zich op dezelfde manier in te zetten voor wetenschappelijk onderbouwde en net-zero doelstellingen."

image

SBTi gevalideerde doelen van Recticel Op korte termijn

Recticel heeft zich ertoe verbonden om de absolute scope 1 en scope 2 broeikasgasemissies tegen 2030 met 90% te verminderen ten opzichte van het basisjaar 2021. Recticel heeft ook toegezegd om de scope 3 broeikasgasemissies met 25% te verminderen binnen hetzelfde tijdsbestek. SBTi heeft de scope 1 en scope 2 doelstellingen van Recticel geclassificeerd als in lijn met een 1,5°-traject.

Op lange termijn

Recticel heeft zich geëngageerd om ten minste 90% absolute scope 1 en scope 2 GHGemissiereducties te behouden van 2030 tot 2050, uitgaande van een basisjaar 2021.

Meer informatie over de strijd van Recticel tegen klimaatverandering zal worden bekendgemaakt in het jaarverslag 2023, dat op 30 april 2024 zal worden gepubliceerd.

Persbericht – SBTi goedkeuring – 11 april 2024 – 9:00 CET                                                                       Pagina 1 van 2

image

 

Over Recticel Group

Recticel is een Belgisch isolatiebedrijf met een sterke aanwezigheid in Europa en de VS. Het hoofddoel is om de strijd tegen klimaatverandering te versnellen met oplossingen die een koolstofvrije economie en een betere levenskwaliteit bevorderen.

Het portfolio van Recticel Group omvat Insulation Boards, Insulated Panels en Acoustic Solutions. Recticel Insulation ontwerpt thermische en thermo-akoestische platen in polyurethaan voor een optimaal comfort in gebouwen en energie-efficiëntie. Dit omvat de vacuüm isolatiepanelen (VIP) van Turvac.

Trimo maakt de hoogste esthetische normen mogelijk en breidt de architecturale mogelijkheden uit met zijn isolatiepanelen van minerale wol en met modulaire oplossingen, voornamelijk in niet-residentiële toepassingen. Met de recente overname van REX Panels & Profiles omvat het portfolio nu ook  PIR-geïsoleerde panelen.

Soundcoat levert akoestische oplossingen die worden gebruikt in enkele van 's werelds meest toonaangevende technologische innovaties.

Eind 2023 stelde Recticel 1.255 mensen tewerk en realiseerde een omzet van € 529,4 miljoen.  Het bedrijf is actief in zeven landen.

Recticel is genoteerd op Euronext in Brussel (Euronext: RECT - Reuters: RECT.BR - Bloomberg: RECT:BB).

 

image
Financiële kalender 

Activiteitenverslag eerste kwartaal 2024 

29.04.2024 (07:00 CET)

Jaarlijkse Algemene Vergadering 

28.05.2024 (10:00 CET)

Resultaten eerste halfjaar 2024 

30.08.2024 (07:00 CET)

Activiteitenverslag derde kwartaal 2024 

31.10.2024 (07:00 CET)

Pers- en investeerdersrelaties

Investeerdersrelaties

Jan Vergote                   

Dirk Verbruggen

Chief Executive Officer 

Chief Financial & Legal Officer

vergote.jan@recticel.com

  verbruggen.dirk@recticel.com

+32 2 775 18 01             

+32 2 775 18 91

 

Recticel NV/SA

Bourgetlaan 42

1130 Brussel - België

Het persbericht is beschikbaar in het Engels en het Nederlands opwww.recticel.com.

Persbericht – SBTi goedkeuring – 11 april 2024 – 9:00 CET                                                                       Pagina 2 van 2

See all RECTICEL news