REGULATED PRESS RELEASE

from RECTICEL (EBR:RECT)

Recticel kondigt baanbrekende samenwerking aan tussen Trimo en Pininfarina

PERSBERICHT                                  image

Occasionele informatie                

Brussel,   12 maart 2024 – 15:00 CET   

  

                                         Recticel kondigt baanbrekende samenwerking aan  tussen Trimo en Pininfarina

 

In een opmerkelijke samensmelting van technische uitmuntendheid op het vlak van geïsoleerde panelen en designvirtuositeit, kondigt Recticel met trots een baanbrekende samenwerking aan tussen Trimo en Pininfarina, het wereldberoemd embleem van Italiaanse schoonheid en innovatie in design. Deze samenwerking resulteert in de lancering van het exclusieve Qbiss Notch Wall System, een speciale editie van Qbiss, op het prestigieuze MIPIM vastgoed-evenement in Cannes.

Het Notch Wall System, ontwikkeld door Pininfarina voor Trimo's Qbiss gamma, is een baanbrekend designsysteem dat Qbiss architecturale wandsystemen personaliseert met drie fundamentele elementen: veelzijdige verticale paneelmodules, een uniek grafisch alfabet van curven en tekens, en een "wing" modulaire plugin voor decoratie en verlichting. Dit innovatieve systeem verrijkt niet alleen de architecturale esthetiek, maar benadrukt ook de verticale stuwkracht, en demonstreert zo de technische expertise van Trimo en de ontwerpflair van Pininfarina. 

image
Jan Vergote (CEO Recticel Group): "We zijn bijzonder trots op deze samenwerking, die de veelzijdigheid van onze Trimo geïsoleerde panelen en het ongelooflijke potentieel van de Qbiss reeks in het bijzonder laat zien. Deze oplossingen zijn ontworpen volgens de hoogste normen op het gebied van design en technologie en Pininfarina is de ideale partner om te laten zien hoe ze kunnen worden gebruikt om landschappen te transformeren en een mooiere en duurzamere wereld te creëren."

image 

            

Persbericht – Samenwerking Trimo en Pininfarina – 12 maart 2024 – 15:00 CET                                   Pagina 1 van 2

image

 

Over Trimo

Met meer dan 60 jaar ervaring is Trimo een doorgewinterde expert op het gebied van het creëren van zeer efficiënte, duurzame en aantrekkelijke architecturale wand- en daksystemen. Trimo gelooft in hoogwaardige, eenvoudige, veilige en op maat gemaakte oplossingen voor de bouwschil die voldoen aan de meest uiteenlopende behoeften van de klant.

De toewijding van het bedrijf aan uitmuntendheid is duidelijk zichtbaar in de combinatie van het ontwerpen van unieke architectuur en het op maat maken van details.

 

Over Pininfarina Architecture

Pininfarina is een wereldwijd icoon van de Italiaanse stijl en wordt erkend voor zijn ongeëvenaarde vermogen om tijdloze ontwerpen te creëren op basis van de waarden Tech en Beauty. Pininfarina is gevestigd in Italië en heeft wereldwijd kantoren, met een ontwerpbereik dat transport, industrieel ontwerp, architectuur/interieur en auto-ontwerp omvat.

De meest recente architectuur- en interieurontwerpprojecten van Pininfarina Architecture strekken zich uit over geografische locaties zoals Turkije (de nieuwe luchtverkeerstoren van Istanbul), de Verenigde Staten (het 1100 Millecento luxe flatgebouw in Miami), Brazilië (Cyrela, Vitra en Yachthouse, evenals de luxe tweelingtorens in Balneario Camboriu) en Italië (het Juventus Stadion in Turijn).

 

About Recticel Group

Recticel is een Belgisch isolatiebedrijf met een sterke aanwezigheid in Europa en de VS. Het hoofddoel is om de strijd tegen klimaatverandering te versnellen met oplossingen die een koolstofvrije economie en een betere levenskwaliteit bevorderen.

Recticel Group heeft een portfolio van Insulation Boards, Insulated Panels en Acoustic Solutions.

Recticel Insulation ontwerpt thermische en thermo-akoestische platen in polyurethaan voor een optimaal comfort in gebouwen en energie-efficiëntie. Dit omvat de vacuüm isolatiepanelen (VIP) van Turvac.

image
Trimo maakt met zijn isolatiepanelen van minerale wol en modulaire oplossingen de hoogste esthetische normen mogelijk en breidt de architecturale mogelijkheden uit, voornamelijk in  niet-residentiële toepassingen. Met de recente overname van REX Panels & Profiles omvat ons portfolio nu ook PIR-geïsoleerde panelen.

Soundcoat levert akoestische oplossingen die worden gebruikt in enkele van 's werelds toonaangevende technologische innovaties.

Eind 2023 stelde Recticel 1.255 mensen tewerk en realiseerde een omzet van € 529,4 miljoen.  Het bedrijf is actief in 7 landen.

De SBTi keurde de wetenschappelijk gebaseerde emissiereductiedoelstellingen van Recticel op korte en lange termijn goed, met het doel net-zero emissie te bereiken in 2050.

Recticel is genoteerd op Euronext in Brussel (Euronext: RECT - Reuters: RECT.BR - Bloomberg: RECT:BB).

Financiële kalender 

Activiteitenverslag eerste kwartaal 2024 

29.04.2024 (07:00 CET)

Jaarlijkse Algemene Vergadering 

28.05.2024 (10:00 CET)

Resultaten eerste halfjaar 2024 

30.08.2024 (07:00 CET)

Activiteitenverslag derde kwartaal 2024 

31.10.2024 (07:00 CET)

Pers- en investeerdersrelaties

Investeerdersrelaties

Jan Vergote                           

Dirk Verbruggen

Chief Executive Officer        

Chief Financial & Legal Officer

vergote.jan@recticel.com  

verbruggen.dirk@recticel.com

+32 2 775 18 01                   

+32 2 775 18 91

 

Recticel NV/SA Bourgetlaan 42

1130 Brussel - België

Het persbericht is beschikbaar in het Engels en het Nederlands opwww.recticel.com.

 

Persbericht – Samenwerking Trimo en Pininfarina – 12 maart 2024 – 15:00 CET                                   Pagina 2 van 2

See all RECTICEL news