REGULATED PRESS RELEASE

from RECTICEL (EBR:RECT)

Recticel neemt REX over om zo een sterk West Europees groei platform te vormen voor geïsoleerde panelen

PERSBERICHT                                   image

Gereglementeerde informatie – Voorwetenschap               Brussel, 21 december 2023 – 07:00 CET   

 

image

Recticel neemt REX over om zo een sterk West Europees groei platform te vormen voor geïsoleerde panelen

 

Na de aankoop van TRIMO in april 2022, kondigt Recticel een tweede belangrijke stap aan in de uitbouw van haar strategie om een pan-Europese leider te worden in het segment van de geïsoleerde panelen.

Recticel heeft een definitieve overeenkomst gesloten met de heer Michel Verhelst, oprichter, voor de overname van 100% van REX PANELS & PROFILES SA.

REX, gevestigd in Doornik, België, is gespecialiseerd in de productie van PIR en minerale wol geïsoleerde panelen voor de bouwsector. 

REX heeft een totale, recent gebouwde, capaciteit van meer dan 4 miljoen m², die voor 50% benut wordt, met ruimte voor verdere uitbreiding, en is perfect gelegen in België om de  West-Europese markten te bedienen.

Door deze aankoop zal Recticel Group op termijn in staat zijn om: 

•    de premium strategie van TRIMO in West Europa te versterken en terzelfdertijd de productiecapaciteit te verdubbelen;

•    aan TRIMO toegang te verlenen tot de PIR geïsoleerde panelen, die perfect complementair zijn aan de minerale wol geïsoleerde panelen;

•    de uitvoering van de groeistrategie van REX in het volumesegment van de markt te versnellen;

•    belangrijke technische en commerciële synergiën te ontsluiten.

Jan Vergote (CEO Recticel Group): “De aankoop van REX versterkt de kerndoelstelling van Recticel om een leider te worden in hoogwaardige en duurzame constructie met slimme isolatieoplossingen. Wij zijn onder de indruk van de realisaties van de heer Verhelst en het REX team en kijken er naar uit om een intensieve samenwerking te starten zodra de transactie zal afgerond zijn.”

Michel Verhelst (CEO REX): “Onze krachten bundelen met de Recticel Group is een belangrijke stap die REX zal toestaan om te groeien en verder uit te breiden. Ik ben enthousiast over de vele mogelijkheden en successen die de toekomst te bieden heeft voor het bedrijf en de medewerkers van REX.”

 

De transactie heeft een ondernemingswaarde van EUR 70 miljoen, in contanten, en bevat een earn-out mechanisme dat gekoppeld is aan de EBITDA over 2024. De waardering is gebaseerd op de marktwaarde van de aangekochte productie-activa, inclusief een nieuwe productievestiging die gepland is voor opstart in het eerste kwartaal 2024.

De afronding van de transactie wordt verwacht in januari 2024.

            

image

Persbericht – Overname REX – 21 december 2023 – 7:00 CET                                                            Pagina 1 van 2

image

                

 

image

Over REX Panels & Profiles

 

REX Panels & Profiles werd opgericht door Michel Verhelst in 2012.  Oorspronkelijk was de focus op profielplaten.  Nadien breidde het bedrijf uit naar geïsoleerde panelen met 4 productielijnen (3 met PIR isolatie (2015, 2021, 2023) en 1 met minerale wol isolatie (2019)).  In 2022 realiseerde REX een omzet van EUR 64 miljoen en een EBITDA van EUR 5.2 miljoen met 75 medewerkers.

Meer informatie: www.rexpanelsandprofiles.com

 

 

Over Recticel Group

 

Recticel Group is een Belgisch isolatiebedrijf met een sterke aanwezigheid in Europa en de VS. Het hoofddoel is om de strijd tegen klimaatverandering te versnellen met oplossingen die een koolstofvrije economie en een betere levenskwaliteit bevorderen.

Recticel Group levert een portfolio van isolatieplaten, geïsoleerde panelen en akoestische oplossingen. Recticel Insulation ontwerpt thermische en thermo-akoestische isolatie platen voor optimaal comfort en energie-efficiëntie in gebouwen. Hiertoe behoren eveneens de vacuüm isolatiepanelen (VIP) van Turvac.

Trimo biedt geïsoleerde panelen en modulaire oplossingen aan, die aan de hoogste esthetische normen voldoen en tegelijk een waaier aan architecturale mogelijkheden openen, voornamelijk in  niet-residentiële toepassingen.

Soundcoat ontwerpt oplossingen voor geluidsbeheersing die worden gebruikt in enkele van ’s werelds toonaangevende technologisch innovaties.

Eind 2022 stelde Recticel 1.325 mensen tewerk in 11 productievestigingen gespreid over zeven landen en realiseerde een omzet van EUR 587,8 miljoen. 

Recticel Group heeft onlangs zijn emissiedoelstellingen voor net zero geformaliseerd door ze in te dienen bij het Science Based Target-initiatief (SBTi).

Recticel is genoteerd op Euronext in Brussel (Euronext: RECT - Reuters: RECT.BR - Bloomberg: RECT:BB).

Meer informatie: www.recticel.com

Financiële kalender 

Jaarresultaten 2023 

29.02.2024 (07:00 CET)

Activiteitenverslag eerste kwartaal 2024

29.04.2024 (07:00 CET)

Jaarlijkse Algemene Vergadering

28.05.2024 (10:00 CET)

Resultaten eerste halfjaar 2024

30.08.2024 (07:00 CET)

Activiteitenverslag derde kwartaal 2024

31.10.2024 (07:00 CET)

Pers- en investeerdersrelaties

Investeerdersreleaties

Jan Vergote                         

Dirk Verbruggen

Chief Executive Officer       

Chief Financial & Legal Officer

vergote.jan@recticel.com  

 verbruggen.dirk@recticel.com

+32 2 775 18 01                  

+32 2 775 18 91

Recticel NV/SA

avenue du Bourget/Bourgetlaan 42

1130 Brussels – Belgium

Dit persbericht is beschikbaar in het Engels en het Nederlands op www.recticel.com

image

Persbericht – Overname REX – 21 december 2023 – 7:00 CET                                                            Pagina 2 van 2

See all RECTICEL news